6 oturumluk kursun her modülünde The Philosophy Man’den Jason Buckley veyaTom Bigglestone Türkçe simültane çevirisi olacak 1 saatlik İngilizce bir oturum yapacak ve ardından Philotopia’dan Tuğçe Büyükuğurlu ile bu prensiplerin uygulanacağı örnek oturum Türkçe olarak yapılacak.
Tüm modüllere katılanlar Philosophy Circles Uygulayıcısı-1. Seviye sertifikası almaya hak kazanacak.
1. Hafta: Felsefe Çemberine Giriş
Felsefe Çemberinin ana prensiplerine ve altında yatan pedagojik felsefeye dair yüksek tempolu ve Pratik bir giriş. “Harekete Geç”menin, yani fiziksel olarak canlı bir diyalogla çocukları tartışmaya dahil etmenin; karar vermesi zor ve konuşacak çok şey sağlayan “Y-Soruları”nın önemini keşfedeceğiz. Aynı zamanda “Arka Planda Kalma” yani kolaylaştırıcının görüşlerini dayatmadan veya gidilen yönü fazlaca kontrol etmeden tartışmanın kalitesini nasıl arttırabileceğini inceleyeceğiz.
2. Hafta: Düşünür Oyunları
Felsefe genellikle sakin bir etkinlik olarak düşünülür ama bu oturumda düşünmeyi fiziksel hale getiren geniş bir yelpazadeki oyunları ve kendi oyunlarınızı yaratabilmeniz için altında yatan prensipleri inceleyeceğiz. Sonuç: daha fazla katılım ve yeni düşünce şekilleri yaratmak konusunda oldukça verimli yaklaşımlar için repertuvarı geliştirmek—ister önceden planlansın ister o anın havasıyla ortaya çıksın.
3. Hafta: Soruvaryum
Soruları çok yönlü olarak ele almak için derinlere dalıyoruz. Felsefi açıdan bereketli sorular yaratan Yapılar, felsefi gelenekler ile çocuklar için ilginç olanların kesiştiği Alanlar ve hafif dokunuşlu bir kolaylaştırıcılığa olanak sağlayan Koçluk soruları.

4. Hafta: Senaryo yazarı değil Yazman olmak
“Geri planda kalma”nın bir parçası olarak lider değil de ev sahibi ve not alıcı olarak kendinizi, soruşturmanın hizmetine sunmak kolaylaştırıcılığın önemli bir yanı. Geniş çaplı bir kolaylaştırıcılık hareketleri ve topluluk oluşturucu aktiviteler repertuvarını kullanımınıza sunacak olan “Tartışma Panosunu” inceleyeceğiz. Bu sırada sizin temaya dair bilginize değil çocukların söylediklerine odaklanacağız.
5. Hafta: Uyaran
Çeşitli uyaran biçimlerinin avantajlarına ve gizli tuzaklarına bakacağız, uyaranları seçerken neleri aramalı ve nelerden kaçınmayılız ve nasıl kendi uyaranlarımızı yaratırız konularını konuşacağız.
6. Hafta: Rol yaparak Felsefe
Hikayelerin çocukları içine çekmekte fevkalade bir gücü var ve hikayedeki karakterler kendileri olursa daha da çok içine giriyorlar. Hem tek seferlik hikayeler hem de macera, zaman yolculuğu, denizlerde yolculuk gibi çerçevesi olan hikayeleri, ayrıca role bürünmüş kolaylaştırıcılık fırsatlarını keşfedeceğiz. Bu maceranın tüm oturumlarına katılmış olanlar bu noktadan sonra önceki öğrenmeleri de uygulayacak pek çok fırsat görmeye başlayacak.
Eğitim ücreti: 4600 TL
Kayıt olmak için tıklayın. Sorularınız için tugce@philotopia.com a yazabilirsiniz.
Katılımcı sayısı sınırlıdır.
Post your comment